vak

Pad Zoltán

Vezénylés-, énektanári, valamint zeneelmélet-tanári tanulmányait a budapesti Zeneművészeti Egyetemen, majd DAAD-ösztöndíjasként a Müncheni Zeneakadémián végezte, 2011-ben DLA doktori fokozatot szerzett. 2005 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének tanársegéde, majd adjunktusa. 2007-ben a Fiatal Karvezetők 4. Nemzetközi Versenyén elnyeri a közönségdíjat és a legeredményesebb magyar versenyzőnek járó különdíjat. 2008-ban a pekingi Központi Zeneakadémia meghívott vendégprofesszora: az egyetem vegyes- és nőikarának vezetése mellett karvezetést és kamaraéneket tanít. 2009 és 2014 között a Debreceni Kodály Kórus vezető karnagya. Az énekkarral számos sikeres koncertet adott hazánkban és külföldön egyaránt, rerndszeres ősbemutatók és magyarországi bemutatók fűződnek nevéhez. A Hungarotonnál 2011-ben jelent meg Liszt-lemeze, amely több első felvételt is tartalmaz. 2012 őszén Katar történetének első operabemutatóján a Kodály Kórusból és a Magyar Állami Operaház kórusából alakult énekkar karnagya (Verdi Aida). 2012 decemberében a vezetése alatt működő Kodály Kórus Príma-díjban részesült. Hazai és külföldi kórus mellett vezényelte pl. a Kodály Filharmonikusokat, a Nagyváradi Állami Filharmónikus Zenekarát, és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát is. Zenei kurzusok és karvezetés mesterkurzusok rendszeres meghívottja: Pomázi Kóruskastély, Dublin, Bath, Manchester, Peking, Sanghaj. Hazai és nemzetközi kórusversenyek zsűritagja (2011. Budapest, 2012. Maribor – Európai Nagydíj döntője, 2013. Pozsony, 2014. Neerpelt, 2015. Maasmechelen). 2009-től a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny művészeti bizottságának tagja, majd 2013-tól művészeti igazgatója.
 
vezető karnagy

Vezénylés-, énektanári, valamint zeneelmélet-tanári tanulmányait a budapesti Zeneművészeti Egyetemen, majd DAAD-ösztöndíjasként a Müncheni Zeneakadémián végezte, 2011-ben DLA doktori fokozatot szerzett.

2005 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének tanársegéde, majd adjunktusa.
2007-ben a Fiatal Karvezetők 4. Nemzetközi Versenyén elnyeri a közönségdíjat és a legeredményesebb magyar versenyzőnek járó különdíjat.
2008-ban a pekingi Központi Zeneakadémia meghívott vendégprofesszora: az egyetem vegyes- és nőikarának vezetése mellett karvezetést és kamaraéneket tanít.
2009 és 2014 között a Debreceni Kodály Kórus vezető karnagya. Az énekkarral számos sikeres koncertet adott hazánkban és külföldön egyaránt, rerndszeres ősbemutatók és magyarországi bemutatók fűződnek nevéhez. A Hungarotonnál 2011-ben jelent meg Liszt-lemeze, amely több első felvételt is tartalmaz.
2012 őszén Katar történetének első operabemutatóján a Kodály Kórusból és a Magyar Állami Operaház kórusából alakult énekkar karnagya (Verdi Aida).
2012 decemberében a vezetése alatt működő Kodály Kórus Príma-díjban részesült.
Hazai és külföldi kórus mellett vezényelte pl. a Kodály Filharmonikusokat, a Nagyváradi Állami Filharmónikus Zenekarát, és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát is.
Zenei kurzusok és karvezetés mesterkurzusok rendszeres meghívottja: Pomázi Kóruskastély, Dublin, Bath, Manchester, Peking, Sanghaj. Hazai és nemzetközi kórusversenyek zsűritagja (2011. Budapest, 2012. Maribor – Európai Nagydíj döntője, 2013. Pozsony, 2014. Neerpelt, 2015. Maasmechelen). 2009-től a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny művészeti bizottságának tagja, majd 2013-tól művészeti igazgatója.

Kapcsolódó galériák