vak

Rólunk írták

Kislány a profik között

mr_uljon-mellenk09-12-19_6625_f-neubauerIgazi örömzene. Így jellemezhető a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek és a hozzájuk csatlakozó amatőr zenészeknek közös karácsonyi produkciója. A másodszor megrendezett „Üljön mellénk” koncerten, ezúttal nem csak az énekkar gazdagodott lelkes tagokkal, hanem a zenekar is.

 

 

– Eddig csak vonós zenekarban szerepelhettem, zeneiskolai társaimmal együtt. Nem gondoltam volna, hogy ennyi idősen ekkora együttesben játszhatok. Apukám mutatta meg a felhívást, én pedig kíváncsi lettem, milyen egy nagy szimfonikus zenekar. Megbeszéltem a hegedűtanárommal, és jelentkeztem – kezdi a tizenegy éves Babics Noémi, a legfiatalabb résztvevő. A Magyar Rádió „Üljön mellénk” kezdeményezésének célja az, hogy az amatőr zenészek, énekesek bepillanthassanak a kulisszák mögé. Részt vehessenek egy profi együttes munkájában a közös próbáktól a fellépésig. Most Händel Messiásának Halleluja tételére lehetett jelentkezni.

Meghallgatás nem volt, az első ötven jelentkező került be muzsikálni az ének- és zenekarba. A legkülönbözőbb területekről érkeztek. Találunk köztük sommeliert, fizikust, orvost, riportert, nyugdíjast és egy általános iskolást. – Itt mindenki felnőtt rajtam kívül, kicsit félek ettől. Nem tudom, mit szólnak majd hozzám – mondja Noémi még az első próba előtt. Mint kiderült, nem volt mitől tartania, mindenki ajnározta, segített neki, ahogy másnak is. Két nappal később a főpróbán már teljesen felszabadult. Már nem azt válaszolja, hogy mi leszel, ha nagy leszel kérdésre, hogy talán hegedűművész, hanem kapásból rávágja: hegedűművész.

És hogy miként sikerült a koncert? Még a közönség is dalra fakadt. Ráadásként együtt énekelte a Halleluját a fellépőkkel.

Kováts Annamária / Nők Lapja

Halgassa meg az előadáson készült hangfelvételünket.

További hírek