vak

Rólunk írták

Meghódította Szentpétervárt az MR Gyermekkórus

mr-gyermekkorus_zak05-05-14_5325Az MR Gyermekkórus május 31. és június 3. között részt vesz a szentpétervári nemzetközi kórusfesztiválon. Az együttes hétfőn nagy sikert aratott az Alexandrinsky színházban tartott gálán, kedden pedig önálló koncertet adott.

 

 

Hallgassa meg Pásztor Zoltán riportját Szalai Eszterrel, az MR3-Bartók Rádió gyermekműsorokért felelős szerkesztőjével.

Nagy sikert aratott tegnap este egy nemzetközi gyermekkórus-fesztivál gyermeknapi jótékonysági gálakoncertjén az MR Gyermekkórus a szentpétervári Alexandrinsky színházban. A műsoron Ligeti György, Kodály Zoltán és Karai József kórusművei mellett egy galgamácsai népi lakodalmas játék szerepelt, amiben táncoltak is a kicsik. A pazar gálaműsort a rádió és a televízió is közvetítette. Az esten Bulgáriából és Romániából érkezett kórusok is felléptek, valamint egy egészen különleges énekkar, amelyben tíz szentpétervári nevelőotthon növendékei énekelnek.

A tegnapi koncertet úgy hirdették meg, hogy a legjobbak szerepelnek Európából. Egyébként most több fesztivál esik egybe Szentpéterváron: múlt szerdán ünnepelte alapításának évfordulóját a város, vasárnap gyermeknap, hétfőn gyermekvédelmi nap volt, júniusban lesz Oroszország napja, ezen kívül az egész évet az ifjúság évének nyilvánították az országban.

A fesztivál meghívására a Gyermekkórus ma önálló, másfél órás koncertet tart Kodály+ címmel a Capellában. A műsorban részletek hallhatók Purcell Arthur király című művéből, majd Banchieri és da Nola két kompozíciója csendül fel. Elhangzik a szerző által az MR Gyermekkórusnak dedikált, a 2008-as Milano Musica fesztiválon nagy sikerrel bemutatott mű, Giovanni Verrando alkotása. A programban szerepelnek még Ligeti György, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Csemiczky Miklós és Kocsár Miklós kórusművei. A koncerteken Thész Gabriella és Nemes László Norbert vezényel, zongorán Novák Anikó működik közre.

Pásztor Zoltán (MR1-Kossuth Rádió, Közelről)

További hírek