vak

Rólunk írták

Változás az MR Gyermekkórus élén

gyermekkorusMegújulnak a közmédia zenei együttesei
Budapest, 2012. július 16., hétfő (MTI)

 

 

 

Két új karnagy kerül a Magyar Rádió gyermekkórusát eddig vezető, nyugállományba vonuló Thész Gabriella helyére – közölte hétfő délután az MTI-vel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatósága. Matos Lászlót és Kabdebó Sándort kérték fel a kórus vezetésére.

Az MTVA szerződéskötés előtt áll a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskolával. Ez az intézmény biztosítja hosszú ideje a kórustag gyermekek zenei és iskolai képzését. Az együttműködés zavartalanságát a most létrehozandó Művészeti Tanács fogja biztosítani, amelynek az MTVA mellett tagja lesz az iskola igazgatója, a szülők és a diákok képviselője is – írják a közleményben, hozzátéve, hogy a gyermekkórus legközelebb augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen lép a közönség elé.
Az MTVA zenei együtteseinél zajló átalakulási időszakról Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója levélben tájékoztatta Szalai Annamáriát, a Médiatanács elnökét, Balog Zoltán emberi erőforrás minisztert és Cser-Palkovics Andrást, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának elnökét.
“Biztonságos működés és megújulás – ezek a fő célok” – hangsúlyozza a levél. A Vajda Gergely zeneszerző, karmester megválasztásával működő MR Szimfonikusokkal kapcsolatban közlik, hogy a zenekar esetében az MTVA megtette az első lépéseket az évtizedek óta tartó, megörökölt bérfeszültségek orvoslására is.

További hírek