vak

Hírek [hun]

2018/19 évi programfüzetünk

A Magyar Rádió Művészeti Együtteseivel a 2018/19. évadban minden korábbinál gazdagabb és változatosabb kínálattal várjuk közönségüket. Több, mint 300 év zenei örökségéből válogatunk gyönyörű zenéket, ismert és elfeledett kompozíciókat, különlegességeket és újdonságokat. Bérleteink különböző korszakok és műfajok köré épülnek, ezzel azt reméljük, hogy minden zenebarát megtalálja a neki tetsző kínálatot. Az öt bérletben több, mint 500 művész áll dobogóra, köztük mintegy 50 énekes szólista!
 

2018/19 évi programfüzetünk

Októberben 75 éves a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, melyet 2018. október 9-én  a Zeneakadémián Vásáry Tamás főzeneigazgató és Kovács János vezető karmester vezényletével ünnepi műsorral teszünk emlékezetessé.

A Dohnányi bérlet előadásait a Müpában rendezzük meg, sok különlegességet kínálunk neves szólistákkal és karmesterekkel.

A Jubileumi bérletben grandiózus művekkel, óriás előadó apparátusokkal várjuk a koncertlátogatókat.

A januárban indult Anno Sacri sorozat is folytatódik, így karácsonytól karácsonyig körbe ér az egyházi év.

Az Énekkar Sapszon bérletében ezúttal tematikusan szerkesztett műsorokat kínálunk a 16. századi angol egyházzenétől napjaink magyar szerzői által komponált művekig.

A Zeneakadémián folytatjuk a tavalyi nagy sikerű Vásáry – Beethoven-ciklust.

Idén a Csillagok a Stúdióban kamarazenei sorozatunkban igazi kuriózumot kínálunk: a Szimfonikus Zenekar és az Énekkar több, mint 50 művészét hallhatják szóló- illetve kamaraprodukciókban.

Az újonnan meghirdetett ifjúsági sorozat, A Stúdió titkai a rádiózás és a felvételek titkaiba avatja be a fiatalokat, miközben különleges zenei élményeket kínál.

A Gyermekkórus az új évadban is megtartja hagyományos önálló hangversenyeit a Müpában, a Pesti Vigadóban és a BMC-ben.

 

Magyar Rádió Művészeti Együttesei:

100 koncert / 200 előadóművész / 300 év zenei öröksége!

További hírek