vak

Hírek Hírek [hun]

Tájékoztatás koncerthelyszíneink járványügyi protokolljáról

Tisztelt Közönségünk,

a Zeneakadémián megrendezésre kerülő koncertjeinken kérjük az alábbi járványügyi szabályok betartását:

 • Nézőinket arra kérjük, hogy betegen, főleg felső légúti megbetegedés tüneteivel, lázas állapotban, vírusfertőzés gyanúja esetén ne látogassanak a Zeneakadémiára, jegyeiket adják át egészséges hozzátartozóiknak, ismerőseiknek.
 • A közönség testhőmérsékletét még az épületbe történő belépés előtt megmérjük. 37,5 °C testhőmérséklet felett a mérést megismételjük. Amennyiben az ismételt mérés is 37,5 °C-nál magasabb értéket mutat, akkor az illető nem léphet be az épületbe. Ilyen esetben az érintett látogató tájékoztatást kap a jegyár visszatérítésének módjáról.
 • Az érzékelhetően akut felső légúti problémákkal küzdő (folyamatosan köhögő vagy tüsszögő) látogatót akkor is megkérjük az épület elhagyására, ha nem lázas. Ilyen esetben a jegy árát nem térítjük vissza.
 • Az épület és a koncerttermek bejáratánál kézfertőtlenítőket helyezünk ki, kérjük, belépéskor fertőtlenítsék kezüket!
 • Mivel a biztonsági intézkedések miatt lelassulhat a bejutás, kérjük, mindenképpen érkezzenek a szokottnál korábban! Hangversenytermeink nézőterét az adott koncert kezdete előtt már 30 perccel megnyitjuk, ezzel is csökkentve az előcsarnokban várakozók számát.
 • Kérjük, hogy várakozás közben a lehetőségekhez mérten ügyeljenek a biztonságos fizikai távolság megtartására! Az előadás csak akkor kezdődik meg, amikor a sorban állók is elfoglalták helyüket.
 • Az épület egész területén, az ott tartózkodás teljes időtartama alatt – a koncert közben is – kötelező az arcot és orrot egyidejűleg takaró védőmaszk használata, kivéve a büfében, kizárólag az étel- és italfogyasztás időtartamára.
 • A nézők a maszkokról maguk kötelesek gondoskodni.
 • A Zeneakadémia épületében a backstage teljes területére, ideértve a művészfolyosót is, a koncertek előtt, közben és után a közönség nem léphet be.
 • A lifteket egyidejűleg maximum 4 fő használhatja.

A Müpa is speciális egészségügyi előírásokat vezetett be.

A Müpa napközben nem látogatható – kivéve azok számára, akik a Ludwig Múzeumba érkeznek –, a nagyközönség számára az épület a koncertek kezdete előtt másfél órával nyit ki, és az előadások után egy órával zár be.

A Müpába csak lázmérés után lehet belépni: a bejáratnál kézi hőmérővel mérjük majd az érkezők testhőmérsékletét. Emellett kiemelt figyelmet fordítunk az épület takarítására, különös tekintettel a mosdók, pultok, kilincsek és egyéb felületek fertőtlenítésére és a nézőterek átszellőztetésére, emellett érintésmentes kézfertőtlenítők segítik a védekezést.

A Müpa épületének teljes területén – így a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban is – kötelező maszkot viselni úgy, hogy az orrot és szájat is takarja, sorban álláskor pedig kötelező a 1,5 méteres távolság betartása. Ha a biztonsági intézkedések miatt esetleg lassulna a bejutás, az előadás csak akkor kezdődik meg, amikor a sorban állók is elfoglalták a helyüket, ugyanakkor arra kérjük látogatóinkat, hogy a szokottnál korábban érkezzenek a rendezvényekre.

Amennyiben influenzaszerű tüneteket észlelnének magukon, illetve fennáll a vírusfertőzés gyanúja, arra kérjük kedves nézőinket, hogy ne látogassanak el a Müpába, mielőbbi gyógyulásuk érdekében maradjanak otthon, jegyüket pedig adják át másnak. Ha erre nem lenne módjuk, belépőjüket kivételesen az erre a célra korábban kialakított online felületen az előadás napjáig visszaválthatják.

A Pesti Vigadó a következő szabályokat vezette be 2020. szeptember 1-jével:

 • Az épületbe történő belépés és ott tartózkodás ideje alatt az arcot eltakaró maszk viselése mindenkire nézve kötelező. Nyitva tartás idején a jegypénztárban maszk vásárlási lehetőséget biztosítunk.
 • Az épületbe történő belépéskor mindenkinek (közönség, fellépők, szervezők, fotósok, stb.) érintésmentes hőmérővel ellenőrizzük a testhőmérsékletét, és 37,5 ℃-os illetve ennél magasabb érték esetén a belépést nem engedélyezzük.
 • Az épület különböző pontjain kézfertőtlenítő berendezéseket helyezünk el, belépéskor ennek használata kötelező.
 • A programokhoz kapcsolódó CD árusítást, dedikálást, gratulációt, közös fotó készítését, általában a közönség és a fellépők találkozását nem engedélyezzük.
 • A jegypénztárnál, a regisztrációs pultnál, a ruhatáraknál és a büfénél a 1,5 méteres távolságot, valamint a liftekben és a kiállítóterekben engedélyezett létszámot kötelezően betartatjuk.
 • Kérjük, olvassák el a megváltozott helyzethez igazított házirendünket.
 • Az új beléptetési protokoll miatt kérjük, mindenki számítson rá, hogy a programok kezdése a meghirdetetthez képest késhet.
 • Amennyiben influenzaszerű tüneteket észlelnek magukon, illetve fennáll a vírusfertőzés gyanúja, arra kérjük kedves látogatóinkat, hogy maradjanak otthon és ne látogassanak a Pesti Vigadóba.

Köszönjük megértésüket és türelmüket!

 

 

További hírek