vak

Hírek Hírek [hun]

Zenélő Magyarország 2021 - szabadtéri koncertsorozat

Június utolsó és július első hétvégéjén ismét Zenélő Magyarország!
A tavaly nyárhoz hasonlóan Együtteseink ismét szabadtéri koncertsorozattal várják országszerte a zeneszerető közönséget. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara művészei ezen a hétvégén az alábbi időpontokban és helyszíneken adnak kamarakoncertet:
2021. július 2., péntek
17.00: Millenáris
2021. július 3., szombat
11.00: Balatonföldvár – Fesztivál tér, a Kikötő előtt
15.00: Szarvas – Szarvasi Arborétum
16.00: Hévíz – Festetics-tér, fedett fürdő bejárata
16.00: Zalakaros – Rendezvénytér, Szőlő u. 16.
18.00: Martonvásár – Óvodamúzeum kertje
18.00: Keszthely – Zenepavilon mellett, móló bejárata előtt
18.00: Kecskemét – Deák Ferenc tér
20.00: Pákozd – Hősök tere 9.
2021. július 4., vasárnap
15.00: Hollókő – Ófalu, Alsó Kút tere
15.00: Kaposvár – Szivárvány kultúrpalota előtt
16.00: Csopak – Strand
18.00: Balatonboglár – Platán tér, Zenepavilon
18.00: Dombóvár – Művelődési ház előtti tér
18.00: Hévízgyörk – Rendezvényház előtti tér, Kossuth u. 144.
18.00: Tihany – Borsos Miklós tér
20.00: Fonyód – Múzeumkert
_____________________________________________________
Sajtóközlemény

Szabadtéri koncertet adnak országszerte a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Budapest, 2021. június 23., szerda – Zenélő Magyarország címmel ismét háromnapos szabadtéri koncertsorozatot ad péntektől Budapesten és 14 vidéki helyszínen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara.

A Magyar Rádió Művészeti Együttesei az ország számos pontján szabadtéri koncertek formájában viszik vissza az élő zene varázsát a mindennapokba. Péntek este Budapesten, majd szombaton és vasárnap az ország 14 különböző pontján – Székesfehérváron, Gárdonyban, Poroszlón, Tiszafüreden, Mezőkövesden, Egerszalókon, Orosházán, Esztergomban, Tatán, Sárváron, Törökszentmiklóson, Kengyelen, Révfülöpön és Balatonfüreden – kamaraformációkban zenélnek és énekelnek a zenekari és énekkari művészek. A Zenélő Magyarország programsorozat helyszíneinek kialakításánál a szervezők figyelembe vették, hogy a koncertek jól megközelíthető, pezsgő, szabadtéri tereken legyenek. A járókelők így kötetlenül élvezhetik az előadásokat a főváros mellett számos vidéki településen.
„Egy ilyen nehéz, zömében maszkban és közönség nélkül töltött évad után reméljük, hogy mindenkinek üdítő lesz szabadon lélegezve és a szabad ég alatt muzsikálni. Bízunk benne, hogy sokan örömmel hallgatják majd koncertjeinket. Művészeink mindenesetre nagy szeretettel és várakozással készülnek” – mondta Devich Márton, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezető igazgatója.

A Magyar Rádió Művészeti Együttesei vegyes, barokk, nagyparti, rézfúvós és énekkari felállásban játszanak az ország több pontján. „24 fős kórusunk Mendelssohn-, Morley-, Purcell-, Kodály-, Bartók- és Vajda-műveket ad elő, valamint spirituálékat énekel. A zenekari muzsikusainkból álló különböző kamarazenei formációk is népszerű darabokkal készülnek: rézfúvósaink Händelt, Wagnert és John Williamst is játszanak; két barokk együttesünk többek között Vivaldi-művekkel és Johann Sebastian Bach d-moll versenyművének két vibrafonra átírt változatával lép színpadra, illetve lesz egy formáció, amely más művek mellett Mozart-divertimentókat szólaltat meg. Egyszóval minden adott lesz a kellemes nyári kikapcsolódáshoz. Várjuk a fiatalokat, időseket, a kisgyerekes családokat a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó környékére, valamint szerte az ország különböző helyszíneire” – tette hozzá Devich Márton.

A koncertsorozat július első hétvégéjén is folytatódik, július 3-án és 4-én Hévízen, Keszthelyen, Csopakon, Tihanyban, Szarvason, Kecskeméten, Hollókőn, Hévízgyörkön, Balatonföldváron, Zalakaroson, Balatonbogláron, Fonyódon, Martonvásáron, Pákozdon, Kaposváron és Dombóváron találkozhatnak a Magyar Rádió Művészeti Együtteseivel a zenekedvelők. Pontos időpontok és helyszínek a radiomusic.hu oldalon, valamint a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek Facebook-oldalán találhatók.

További hírek