vak

Hírek [hun]

Csapó Gyula zeneszerző a Pilinszky 100 pályázat nyertese!

Pilinszky János születésének 100. évfordulója alkalmából a Magyar Rádió Művészeti Együttesei május végén pályázatot hirdetett a költő A nap születése című verses meséje alapján zenemű komponálására. A pályázatot neves szakemberekből álló zsűri bírálta el, amelynek tagjai voltak: Kovács János – Kossuth- és Liszt-díjas karmester, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek állandó karmestere, Bánkövi Gyula – Bartók-Pásztory-díjas zeneszerző, Hollós Máté – Bartók-Pásztory-díjas zeneszerző és Tóth Péter – Bartók-Pásztory-díjas zeneszerző.
Döntésük alapján a nyertes pályamű Csapó Gyula alkotása lett, akinek szívből gratulálunk!
Az Editio Musica Budapest – Universal Music Publishing Classical által felajánlott különdíjat ugyancsak Csapó Gyula alkotása nyerte el, amelynek köszönhetően a kiadó vállalja a pályamű gondozását.
A mű bemutatása és egyben a díjátadó ünnepség helyszíne és időpontja: 2021. november 15., hétfő 19:30, Budapest, Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér (Bp., VI. kerület, Eötvös u. 10.)
Az ősbemutató hangversenyt a Bartók Rádió élőben közvetíti.
A Pilinszky 100 pályázat nyertese 500.000 Ft pénzjutalomban részesül, továbbá a Magyar Rádió Művészeti Együttesei és a Bartók Rádió vállalása, hogy a győztes pályaműből stúdiófelvétel készül.

További hírek