vak

Szűcs Magdaléna

másodkarnagy

Zenei tanulmányait a Kecskeméti Kodály Iskolában töltött tizenkét év alapozta meg. Az ott töltött évek alatt tagja lett a Durányik László vezette Aurin kóruscsaládnak, melynek hatására elkötelezte magát a kórusélet mellett. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán szerezte meg Kóruskarnagy művész (2013) és Zeneismeret, ének-zene tanári (2014) mesterdiplomáit. Berkesi Sándor, Ordasi Péter, Szabó Dénes és Török Ágnes voltak mesterei. Tanulmányi eredményeit Szesztay Zsolt Emlékdíjjal jutalmazták.

2013 óta vezeti a püspökladányi Csenki Kórust, akikkel 2023-ban KÓTA-díj kitűntetésben részesült.

Szakmai munkáját a Kodály Kórus Debrecen énekművészeként kezdte. E mellett folyamatosan végzett tanári és karvezetői munkát is. Majd öt évet töltött a Kecskeméti Kodály Iskolában, mint ének-zene és szolfézs tanár, karnagy, az iskola Csiribiri Kicsinyek Kórusát és Clarus Fiúkórusát is vezette. Durányik László szakmai jobb kezeként az Aurin Leánykarral Európa több országában nyert kórusversenyeket, szerepelt fesztiválokon és adott nagy sikerű koncerteket.

2017 óta a KÓTA felnőtt énekkari bizottságának tagja, így az utóbbi években számos alkalommal volt zsűritagja az országos kórusminősítéseknek. Mindezek mellett több alkalommal hívták szakmai napok, továbbképzések előadójának.

2023 óta a Magyar Rádió Gyermekkórusának másodkarnagya.