vak

Vargáné Körber Katalin

karnagy, Palánták kórusa

Vargáné Körber Katalin 1988-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola középiskolai énektanár és karvezetőképző tanszakán. A diploma megszerzése után 2002-ig az Erkel Ferenc Általános iskolában tanította az ének-zene tagozatra járó Magyar Állami Operaház Gyermekkórusa tagjait. Az iskola Kicsinyek Kórusával minden évben arany oklevelet nyertek az Éneklő Ifjúság kerületi koncertjein.

1992-től két éven át vett részt a Yehudi Menuhin által megálmodott MUS-E nemzetközi zenei programban. Több alkalommal tanított hazai és nemzetközi zenei kurzusokon, szemináriumokon- többek között a kecskeméti Kodály Intézetben, a lengyelországi Zakopánéban és Buenos Airesben.

2002 óta a Marczibányi téri Kodály Zoltán Ének-zene Tagozatos Általános Iskola és Gimnáziumban tanít, ahol kezdetben a „kodályos” osztályokban dolgozott és vezette az Aprók karát, majd 2015-től az ugyanitt működő Magyar Rádió Gyermekkórusához került, mint betanító karnagy és a legkisebb tanulókból álló Palánták kórus karnagya. Munkásságáért 2019-ben megkapta a Tankerület Kiváló Pedagógusa díjat.

Related galleries