vak

Sajtó

2019. 03. 21. Sajtótájékoztató a 2019/20. évad bérleteiről

sajtoanyag_mrme_berletek_190321

2019. 02. 20. Sajtótájékoztató – 2019. szeptemberétől José Cura a Magyar Rádió Művészeti Együttesei állandó vendégművésze

2019. február 20-án nemzetközi sajtótájékoztató keretében jelentette be Kovács Géza, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezető igazgatója, hogy 2019 szeptemberétől José Cura, a világhírű argentin operaénekes, karmester és zeneszerző az MRME első állandó vendégművésze. 

José Cura 2018 Nagyhetén, a „José Cura zenei világa” című produkcióban dolgozott együtt a Magyar Rádió Művészeti Együtteseivel, s a koncert után annyira elégedetten nyilatkozott a szakmai együttműködésről, hogy már akkor egyeztetések indultak el a közös munka folytatásáról. Az azóta is fennálló kapcsolat gyümölcse a ma aláírt megállapodás.

A Magyar Rádió Művészeti Együttesei és José Cura között létrejött szerződés a 2019/2020-as koncertévadra köttetett. Az együttműködést Kovács Géza, az MRME ügyvezető igazgatója és José Cura azzal a szándékkal írták alá, hogy a neves operaénekes, aki elismert zeneszerző, karmester, operarendező és díszlettervező is egyben, művészi tudását a lehető legsokoldalúbban mutathassa be a magyar közönségnek. Ebben a kezdeményezésben méltó partnerként működik majd együtt José Cura a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, Énekkarával és Gyermekkórusával.

Az ősztől induló koncertévadban José Cura a Müpában vezényli Verdi Requiemjét, a Zeneakadémián pedig saját vígoperája – Montezuma és a rőthajú pap  ősbemutatóján áll majd a karmesteri pódiumon. Énekesként Leoncavallo Bajazzókjában láthatja őt a magyar közönség, Canio szerepében.

José Cura életrajza elérhető ITT

Letölthető fotók (jobb egér gombbal kép mentése másként)

IMG_6204BN Copyright: Zoe Cura

IMG_5889 Copyright: Zoe Cura

32Copyright: free

28Copyright: free

©Petr DyrcCopyright: Petr Dyrc

IMG_6063Copyright: Zoe Cura